Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.

Slik gjør du brødmåltidene dine sunnere

I løpet av en dag er det mange av oss som spiser brød. Med enkle grep kan du få mer næring ut av brødmåltidene
Slik gjør du brødmåltidene dine sunnere
  • Velg alltid grovt brød – Se sirkeldiagrammene på en del brødtyper. Ellers vil den typen mel det er mest av, stå først i ingredienslisten.
  • Grove brød er som regel litt mørke og kan inneholde hele frø.
  • Velg grove knekkebrød:  Fiberinnholdet angis under næringsinnholdet på pakken.
  • Velg lettmargarin – hvis du bruker noe i det hele tatt
  • Ha på et moderat lag med en type pålegg per brødskive – se forslag under.
  • Ha rikelig med grønt på, og ved siden av – se forslag under

Hvis du bruker frokostblanding/grøt:

  • Nøy deg med en porsjon og velg en type med mye fiber og lite tilsatt sukker.
  • For eksempel: Havregrøt, Firkorn, og andre kortprodukter med mye fiber og lite tilsatt sukker – NB! Les næringsinnholdet på pakken.
  • Bruk alltid skummet, ekstra lett eller lettmelkt til grøten/frokostblandinger. Unngå ekstra sukker på toppen.

Forslag til pålegg:

  • Magre, rene kjøttpålegg: Kokt skinke, hamburgerrygg, kalkunpålegg
  • Fiskepålegg: Makrell i tomat, fiskepudding, tunfisk i vann
  • Lettere ost: Mager smøreost, lettere hvitost, mager mysost
  • Lettere syltetøy

Forslag til grønt (eller frukt) på:

  • Tomat, agurk, salatblader, reddiker, paprika, alfaspirer.
  • Eple og appelsinskiver, banan, druer